Cejlonská skořice
Cejlonská skořice.
KategorieVýrobce: | Roma Fine Foods |
---|---|
Dostupnost: | skladem |
Balení: | 16 g |
Cejlonská skořice
Skořice je sušená kůra stálezeleného tropického stromu z čeledi vavřínovitých dorůstající až 3 metrů, která se suší a balí do válcovitých tyčinek.
Říká se jí „indonéská skořice“, protože pochází z oblastí Indonésie a Srí Lanky.
Skládá se z jedné vrstvy srolované kůry a má intenzivnější a aromatičtější chuť než cejlonská skořice (která je místo toho složena z více vrstev kůry se sladší chutí).
Ve starověku byla skořice považována za vzácné a vzácné koření do té míry, že ji ve svých pokladech žárlivě střežil král Šalamoun, který ji dostal darem od královny ze Sáby.
Skořice byla také jedním z koření, kterým Mojžíš pomazal Archu úmluvy, a Plinius Starší vypráví, že ji Nero bezuzdně používal.
Během středověku se skořice v Evropě běžně používala.
Tyčinky skořice můžete použít k dochucení pokrmů, přičemž po vyluhování vždy nezapomeňte tyčinku vyjmout. Případně si můžete zakoupit již mletou skořici a přidat ji přímo do svých přípravků.
Jak používat tyčinky skořice?
Tyčinky skořice jsou ideální k ochucení krémů a těst, mléka, rýžových pudinků a dezertů, provoní pečivo, dorty a sušenky, koblihy, palačinky a toasty.
Hodí se zvláště k jablkům a čokoládě.
V arabské kuchyni skořice ochucuje lilek a jehněčí maso a obecně k masitým pokrmům.
Tyčinky se obvykle vyjímají na konci vaření nebo po vyluhování.
dovozce: Delishop, Tylova 836, Pelhřimov