Gomasio - japonská směs sezamu a soli
Gomasio - japonská směs sezamu a soli.
KategorieVýrobce: | Roma Fine Foods |
---|---|
Dostupnost: | Zboží je momentálně neprodejné. |
Gomasio - japonská směs sezamu a soli
Gomasio (japonsky nazývané také Gomashio) je nejoblíbenější koření v Japonsku složené ze směsi bílého sezamu, černého sezamu a mořské soli.
Je opravdu chutná a používá se k dochucení prvních chodů, polévek, druhých chodů, salátů a omáček místo soli.
Jak se gomasio používá při vaření?
Gomsasio se používá jako zdravé koření jak do studených pokrmů, jako jsou saláty a syrová zelenina, tak do vařených pokrmů, jako je maso, polévky, maso a ryby.
Gomasio se doporučuje před použitím opéct na pánvi.
Gomasio Vlastnosti a kontraindikace
Gomasio má pozoruhodné prospěšné vlastnosti v těle:
pokud se používá místo soli jako koření, snižuje příjem sodíku v našem těle, s pozoruhodnými účinky na hypertenzi a zadržování vody
zvyšuje příjem fosforu a Omega3, obsažených v sezamu
Černý gomasio přináší do těla železo díky obsahu černého sezamu
podle makrobiotické kuchyně pomáhá posilovat imunitní obranu a zlepšuje trávení
Neexistují žádné kontraindikace pro jeho použití.
dovozce: Delishop, Tylova 836, Pelhřimov