Pepř růžový v nálevu
Pepř růžový v nálevu.
KategorieVýrobce: | Roma Fine Foods |
---|---|
Dostupnost: | skladem |
Balení: | 190 g |
Pepř růžový v nálevu
Čerstvý pravý růžový pepř (Piper nigrum) konzervovaný v nálevu ze soli a vinného octa, nazývaný také "červená paprika".
Ve skutečnosti málokdo ví, že rostlina Piper Nigrum (stejně jako černý pepř, zelený pepř a bílý pepř) pochází z tropické Asie.
Ten se sklízí zralý z rostliny a musí být nutně konzervován ve slaném nálevu ze soli a vinného octa, aby nezměnil barvu na černou.
Ve skutečnosti rostlina pepřovníku produkuje jak zelený pepř (tj. bobule sklizené nezralé), tak si zachovává svou čerstvost nedotčenou.
Skutečný růžový pepř
Můžeme tedy říci, že „pravý“ růžový pepř je pouze ten ve slaném nálevu.
Dehydrovaný růžový pepř ve skutečnosti není nic jiného než ovoce/bobule Schinusu, další rostliny, odlišné od černého pepře.
Skutečný růžový pepř, získaný z rostliny Piper Nigrum, si totiž, jak již bylo řečeno, zachovává barvu pouze při uchovávání ve slaném nálevu.
Dávejte si proto pozor na každého na trhu, kdo vám nabízí nakládané bobule pepře Schinus.
Jak používat nakládaný růžový pepř?
Růžový pepř je v kuchyni oceňován pro svou jemnou chuť a skvěle se hodí do omáček, k masu a rybám a jako dekorativní ozdoba těch nejrafinovanějších pokrmů.
Před použitím solný roztok opláchněte a po použití dejte do lednice.
dovozce: Delishop, Tylova 836, Pelhřimov