Italské červené víno Amarone Della Valpolicella
Italské červené víno.
KategorieVýrobce: | Pasqua, PASQUA VIGNETI E CANTINE SPA - VERONA - ITÁLIE |
---|---|
Dostupnost: | skladem |
Balení: | 750ml |
Amarone Della Valpolicella
Terroir
Vápnitá, jílovitá kopcovitá půda.
Dělání vína
Amarone je ušlechtilé víno, získávané z nejlepších hroznů kopců Valpolicella, sklizené ručně a ponecháno na rozinkách v dřevěných bednách po dobu 4-5 měsíců. Po kynutí se zvyšuje koncentrace cukru. Koncem února se hrozny rozdrtí a nechají kvasit asi 25-30 dní. Po vylisování a dekantaci se víno přenese do barikových sudů, kde probíhá jablečno-mléčná fermentace. Po 18 měsících se nechá zrát v lahvi dalších 6 měsíců.
Poznámka vinaře
Jemné, plné víno s bohatými extrakty a vysokým obsahem alkoholu, které propůjčuje svůdnou, sametovou sladkost. Barva je intenzivní granátově červená, s vůní švestek, mandlí a čokolády a lehkými tóny vanilky. Víno s vynikající strukturou a harmonickým a perzistentním závěrem.
Párování jídla
Plné víno, které se dobře hodí k tradičním hlavním jídlům Veronese. Vynikající obecně k důležitým hlavním chodům červeného masa, zvěřiny nebo spárované s Parmigiano Reggiano a vyzrálými sýry. Víno k meditaci, vyzkoušejte také s čokoládou. Podávejte při 18°C.
Sklizeň / 2015
Rok charakterizovaný extrémně vysokými teplotami a nízkými srážkami během vegetačního období, faktory, které přispěly k ochraně révy před patogeny. Vysoké teploty července a srpna nezpomalily zrání hroznů, které nastalo dříve než obvykle.
Cecilia Beretta
Prostřednictvím Cecilie Beretta se Famiglia Pasqua snaží znovu zachytit sílu a osobnost tradičních vín z oblastí Valpolicella a Soave, která jsou vzácnými produkty jedinečné a originální historie a kultury.
TENTO PRODUKT MŮŽETE OBJEDNAT POUZE PO DOVRŠENÍ VĚKU 18-ti LET.
Související zboží
- Koření na "Spaghettata di Mezzanotte"DaidoneVýborná přírodní směs pro úpravu "pasty" a dalších receptů.detail98 KčDaidone Koření na "Spaghettata di Mezzanotte"Novinka