Italské červené víno Mizzole Valpolicella
Italské červené víno Valpolicella.
KategorieVýrobce: | Pasqua, PASQUA VIGNETI E CANTINE SPA - VERONA - ITÁLIE |
---|---|
Dostupnost: | skladem |
Balení: | 750ml |
Mizzole Valpolicella
Terroir
Vlastní vinice v oblasti Mizzole, pěstované 200 metrů nad mořem, pěstovaný guyot a v přeměně na bio. Půda je převážně hlinitá, vápenatá. Průměrný věk rostlin je asi 25-30 let.
Dělání vína
Po měkkém rozdrcení se hrozny nechají macerovat na slupce 8-10 hodin při teplotě 10°C. Fermentace při kontrolované teplotě pokračuje 10-12 dní, během kterých je mošt častými remontážemi pro podporu extrakce polyfenolů a barvicí látky. Po fermentaci a částečném stočení je víno přemístěno do ocelových tanků, kde probíhá jablečno-mléčná fermentace. Poté se 55 % vína přenese do dubových sudů a tonneaux s 30 % nového dřeva, kde zraje asi 9 měsíců. Zbytek zraje v oceli.
Poznámka vinaře
S brilantní barvou a odstíny červeného korálu nabízí toto víno intenzivní aroma divokých třešní, podrostu a náznaky toastu. Kulaté a měkké na patře, podpořené svěžestí, díky níž je příjemné a vyvážené.
Párování jídla
Výborně se hodí k pikantním pokrmům prvního chodu z regionu Veneto, jako jsou hříbky nebo radicchio rizoto, červené maso a zrající sýry. Podávejte při teplotě 16-18°C.
Cecilia Beretta
Prostřednictvím Cecilie Beretta se Famiglia Pasqua snaží znovu zachytit sílu a osobnost tradičních vín z oblastí Valpolicella a Soave, která jsou vzácnými produkty jedinečné a originální historie a kultury. Hrozny používané pro tuto Valpolicella pocházejí z vinice Mizzole ve Valpanteně.
TENTO PRODUKT MŮŽETE OBJEDNAT POUZE PO DOVRŠENÍ VĚKU 18-ti LET.